Instructeur & trainer

Hilde de Back

Participaard

Participaard is ontstaan uit liefde voor paarden, beweging en elkaars wederzijdse beïnvloeding. Door opleiding en scholing heb ik mijn kennis verdiept binnen gedrag, welzijn en paardensport. Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd instructeur. Het vele lesgeven binnen verschillende disciplines maakt dat ik mijn kennis heb kunnen verbreden en veel ervaring heb opgedaan. 
Er is niet één methode voor dat ene type paard en niet één methode voor dat ene type mens. Door mijn werk als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb ik veel ervaring in het begeleiden en coachen van mensen.
Het is juist die combinatie die maakt dat ik in staat ben om jou en je paard datgene te bieden wat jullie nodig hebben. 
Participaard bied jou dat stukje, wat de puzzel compleet maakt. 

Daarop heb ik een dynamische instructie en trainingsmethode ontwikkeld, bestaande uit drie basisprincipes: lichaamsbewust, trainingsbewust, gedrag & welzijn

Visie

In het werken met paarden heb je te maken met het paard en met jezelf. Ik vind dan ook dat je hierin de verantwoordelijkheid hebt voor het welzijn van je paard en van jezelf. Ben jij niet gelukkig dan kan je paard dat ook niet zijn. Paarden zijn voor mij de spiegel van de ziel. Ze leren ons een beter mens voor onszelf te zijn.

Missie

Ieder paard op de wereld verdient het om gehoord te worden. Ik zie het als mijn taak om de paarden een stem te geven waar naar geluisterd kan worden.


Mijn inspiratie

Madeira,
Haflinger


Zorgt ervoor dat ik mijn focus houd. Leert mij mijn grenzen stellen en bewaken. 

Fay,

Kwpn x Tinker


De spiegel van mijn ziel. Geeft feilloos aan hoe ik mij voel.

Paulo,
Andalusiër

 

Brengt mij tot rust, helpt mij ontspannen. Geeft mij tijd om na te denken.

Sunny,

D-pony

Tovert dagelijks een lach op mijn gezicht. Is speels en mensgericht.