Gedrag & Welzijn

Dit is het derde basisprincipe van Participaard. Gedrag & Welzijn is nauw met elkaar verbonden. Alles valt of staat met COMMUNICATIE.

Het laatste jaar komen veelal ruiters en paardeneigenaren op mijn pad met RIJTECHNISCHE of GEDRAGSPROBLEMEN. Meestal zijn de oorzaken van deze 'problemen' aardig vergelijkbaar. Men begrijpt elkaar gewoon niet helemaal; spreken niet (voor zover dat gaat) dezelfde taal. Of luisteren niet naar elkaar.

Als je een paard hebt, heb je niet alleen de verantwoordelijkheid voor het paard maar ook voor jezelf. Een bepaalde mate van 'zelfreflectie' is dan best handig. 

Stel jezelf de vraag:

"Hoe voel ik me vandaag?" "Hoe gedraagd mijn paard zich?"
"Wat zijn de handelingen die ik doe en wat is daarvan het resultaat?"
Is het resultaat gewenst, helemaal prima, of kan het beter?
Is het resultaat ongewenst? Dan ben jij de gene die hier iets aan kan doen.
Vaak zijn problemen wel op te lossen, maar... 
Het voorkomen van problemen is beter dan genezen!
En dat is precies wat je met dit basisprincipe bereikt. Een relatie met je paard die ontstaat vanuit samenwerken.

Gedrag & Welzijn is er juist om kennis over te brengen en je ervaring op te laten doen zodat de BALANS, TRAINING en COMMUNICATIE optimaal is en blijft.

 

Integreer de leerprincipes en ethologie (natuurlijk gedrag) van het paard, in de dagelijkse omgang en tijdens de training.

Communiceren is te leren

"Mens, ik heb je wat te zeggen"

We communiceren de hele dag door met ons paard. Maar luister jij ook echt naar wat hij jou te vertellen heeft?

Laat je verrassen door jouw eigen paard!
EEN UNIEKE KANS om te leren lezen wat jouw paard jou te vertellen heeft.


Geeft de communicatie nog meer diepgang, waardoor jullie band nog sterker wordt.
Ervaar door te doen.
Je krijgt opdrachten die op jullie specifieke situatie van toepassing zijn. Mijn rol als coach is de vertaalslag maken naar de dagelijkse gang van zaken. Alle aspecten rondom de dagelijkse omgang met het paard kunnen tijdens deze training aanbod komen. Denk hierbij dus ook aan gehoorzaamheid en afstemming, obstakel en schriktraining, maar ook aan huisvesting/stal- en voermanagement.


"Communiceren is te leren" bestaat uit drie "coaching" sessies met jouw eigen paard. Bij jou op locatie of op de locatie van Participaard in Nieuwdorp.

*Wil jij eens wat anders dan een grondwerk, houding/zit of dressuurles? Iets anders dan een 'gewone' les? Beschik je over een bak, (zand)paddock een weide of de mogelijkheid een stukje af te zetten?*

Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. Of lees meer bij de basisprincipes Lichaamsbewust - Trainingsbewust.